Dane

Napisane przez knollp

Ostatnia aktualizacja 25 dni temu

W 123onsite Office możesz trwale usuwać lub anonimizować dane.

Aby przejść do odpowiednich ustawień, wybierz Więcej → Administracja → Konto → Dane.

W tej sekcji możesz usuwać lub anonimizować dane osobowe wybranych pracowników lub wszystkich pracowników. Możesz przy tym określić zakres danych, których ma dotyczyć operacja.

W zależności od wybranych ustawień możesz usunąć lub zanonimizować dane do określonej daty albo wybrać opcję „Wszystkie dane”.

Jeśli określisz konkretną datę, operacja obejmie dane zarejestrowane do tego dnia, w tym dane dotyczące wynagrodzeń.

Jeśli wybierzesz opcję „Wszystkie dane”, operacja obejmie zarówno zarejestrowane dane, w tym dane dotyczące wynagrodzeń, jak i dane podstawowe.

Ważne: tej operacji nie można cofnąć.

Dostępne są następujące opcje:

  • „Usuń informacje GPS”

  • „Anonimizacja”

  • „Usuń”

W przypadku anonimizacji danych osobowych możesz dodatkowo określić, które informacje mają zostać zachowane:

  • „Zachowaj typ danych osobowych”

  • „Zachowaj typ pracownika”

  • „Zachowaj element”

Przed ostatecznym usunięciem lub anonimizacją danych pojawi się okno z prośbą o potwierdzenie operacji.

W oknie potwierdzenia zostaniesz poproszony o wpisanie nazwiska wybranego pracownika. Jeśli wybrano opcję „Wszyscy pracownicy”, wpisz „Wszyscy pracownicy”.

Po ostatecznym kliknięciu przycisku „Usuń” w prawym dolnym rogu pojawi się komunikat: „Ta operacja może potrwać kilka godzin”.

Aby korzystać z funkcji „Dane” w 123onsite Office, skontaktuj się z naszym działem pomocy technicznej pod adresem support@123erfasst.de