Ustawienia planowania

Napisane przez knollp

Ostatnia aktualizacja 25 dni temu

Aby przejść do ustawień planowania, wybierz w menu Więcej → Administracja → Planowanie → Ustawienia.

W tym miejscu możesz określić, które dni robocze będą automatycznie uwzględniane w harmonogramie, np. podczas planowania obejmującego kilka dni. Dni, które nie zostały wybrane, będą wyświetlane na szaro. Aby aktywować lub dezaktywować dany dzień roboczy, zaznacz lub odznacz odpowiednie pole wyboru.

eśli aktywujesz opcję „Przenoś do aplikacji tylko stałe plany”, w aplikacji będą wyświetlane wyłącznie wpisy pochodzące ze stałych planów.

Domyślne wartości wpisów w planowaniu możesz wyświetlać w godzinach lub jako przedział czasu.

Po aktywowaniu opcji „Włącz wyjątki” możesz wykluczyć z planowania określone dni, np. dni świąteczne.

Na koniec kliknij przycisk „Zapisz”, aby zapisać ustawienia.

Poniżej znajdziesz przykład konfiguracji czterodniowego tygodnia pracy.

Planowanie obejmuje dni od poniedziałku do czwartku.

Wyłączone dni, od piątku do niedzieli, nie są uwzględniane w planowaniu i są wyświetlane na szaro. W razie potrzeby możesz zaplanować pracę również w wyłączonym dniu. W tym celu kliknij wybrany dzień i wybierz opcję „Zaplanuj również w tym dniu”.

W ten sposób dany dzień zostanie jednorazowo aktywowany.