Funkcje terminala

Napisane przez knollp

Ostatnia aktualizacja 25 dni temu

Przyciski

Zaloguj się

Po zalogowaniu pracownika za pomocą skanowania rozpoczyna się nowy wpis czasu pracy dla projektu i zadania, które były zapisane w poprzednim wpisie czasu pracy.

Jeśli pracownik nie rejestrował wcześniej czasu pracy, zostaną automatycznie wybrane domyślny projekt i zadanie zapisane w ustawieniach firmy.

Jeśli chcesz zarejestrować czas pracy dla innego projektu, skorzystaj z funkcji „Zmiana”.

Wyloguj

Po wylogowaniu czas zakończenia ostatniego wpisu czasu pracy zostanie ustawiony na moment wylogowania. Wszystkie wpisy czasu pracy z danego dnia roboczego zostaną następnie zakończone jako „Koniec pracy”.

Zmiana

Za pomocą funkcji „Zmiana” możesz rozpocząć rejestrację czasu pracy dla innego projektu.

Po zeskanowaniu karty pracownikowi wyświetli się lista projektów do wyboru. Na liście może być wyświetlanych maksymalnie 20 projektów. Projekty są sortowane alfabetycznie w kolejności rosnącej.

To, które projekty są wyświetlane, zależy od ustawień w zarządzaniu rolami (zakładka „Rejestracja czasu pracy”, sekcja „Rejestracja mobilna / internetowa”, opcja „Wybór projektów”).

Dodatkowo wyświetlane są projekty, do których pracownik został zaplanowany na dany dzień. Znajdują się one na początku listy.

Synchronizacja

Po naciśnięciu tego przycisku terminal zostanie zsynchronizowany ręcznie. Przed rozpoczęciem synchronizacji przesłane zostaną wcześniej zarejestrowane wpisy.

Ogólne

Synchronizacja

Terminal synchronizuje się automatycznie raz dziennie. Jeśli w Office zostaną wprowadzone zmiany, terminal pobierze zaktualizowane dane.

Uwzględniane są następujące zmiany (dotyczy to wyłącznie pracowników z przypisanym chipem):

  • zmiany danych pracownika,

  • zmiany ról przypisanych do pracownika,

  • tworzenie lub modyfikowanie harmonogramów pracownika.

Ustawienia wpływające na rejestrację czasu pracy

  • Zaokrąglanie zarejestrowanego czasu zgodnie z ustawieniami roli i zapisanym interwałem.

  • Automatyczne rejestrowanie przerw zgodnie z ustawieniami zapisanymi w godzinach pracy.

  • Domyślny projekt i czynność określone w ustawieniach firmy dla rejestracji bez wcześniejszych wpisów.